Biologisch restaurant Groningen

WIJ ZIJN

Optimistisch idealistisch

De Groene Stoel is een biologisch restaurant in Groningen met lokale seizoensproducten. Onze vegan-, vegetarische- en vleesgerechten zijn duurzaam en smaakvol! Bovendien serveren we met onze wereldkeuken een origineel en verrassend menu. Biologisch staat voor aandacht voor het milieu. Onze naam zegt het al: we denken en doen groen. Onze groenten komen rechtstreeks van de Groningse markt, de koffie wordt geleverd door Black & Bloom aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat, bioburgers zijn afkomstig van Groningse koeien, oesterzwam bitterballen worden gekweekt op koffiedik en zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Duurzame gerechten

Voor onze lunchkaart maken we dankbaar gebruik van het ambachtelijke brood van BAQ aan de Folkingestraat. Ga je voor de kaas, vlees of vis? Je kunt bij ons Lekker Keez’n of doe je het liever Metworst? Ook van onze tosti’s loopt het water je gegarandeerd in de mond. Zoet, hartig of vegetarisch! Liever geen brood rond het middaguur? Doe de Lutje Hussel en geniet van onze heerlijke (vegan) couscous salade!

Biologisch restaurant

Behalve ’s ochtends en ’s middags kun je ook ’s avonds je hart ophalen bij De Groene Stoel. Steek je handen lekker uit de mouwen voor onze fritz-kola kippenklauwen! Het Duitse colamerk is volop milieubewust bezig en smaakt samen met de kip heerlijk zoetsappig. Liever nog wat verder buiten je comfortzone? De rendang met geitenvlees blaat je van je groene stoel! Bestel om bij te komen gerust één van Henk’s verse baksels of pak de wijnkaart van het Groningse wijnlokaal Barrel er nog even bij!

Duurzaam en verantwoord

Een biologisch restaurant in Groningen is goed voor mens, dier en milieu. Maar achter het menselijke aspect zit meer bij De Groene Stoel. We bieden Nieuwe Groningers namelijk de kans op een duurzame toekomst in de horeca, met een opleiding en stageplek. Zo is bij ons iedereen welkom om te komen werken of genieten!